Vormen van yoga 

Hatha

Hatha yoga houdt in: fysieke houdingen aannemen met als doel het lichaam en de geest te versterken, te balanceren en te verbinden.
Over het algemeen luisteren we slecht naar de signalen van ons lichaam. Via deze vorm van yoga, maak je niet alleen het lichaam vitaler, je leert ook luisteren naar de signalen die het lichaam uitzendt. Ontvangen van signalen lukt door concentratie. Er is veel aandacht voor concentratie

Voor het bereiken van evenwicht is het belangrijk dat de energiekanalen worden vrij gemaakt en vergroot.

Zodra de energie (weer) goed gaat stromen ervaar je meer stabiliteit.

Raja

Met de Raja yoga gaan we naast de theorie en de asana’s meer aandacht besteden aan concentratie en meditatie.

Do-In

Do-In yoga is een bewegingsvorm die onderdeel uitmaakt van de oosterse geneeswijzen. De bewegingen van Do-In zijn er op gericht het zelfherstellende vermogen van ons lichaam te stimuleren. Er wordt daarom in de les veel aandacht besteed aan het luisteren naar je lichaam. 

Qi Gong

Qi Gong is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG), waarbij je door middel van oefeningen, de energie (de Qi) in je lichaam in balans probeert te houden.

Een les start niet meteen met het beoefenen van fysieke houdingen, een les start met een blokje theorie. De theorie geeft handvatten waardoor je steviger in het leven kunt komen te staan.

 

KvK 63598914

Banknr. NL43TRIO 0390990841