Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Over Yoga Shala Hoorn

Yoga Shala Hoorn is de yogastudio van Connie en Loes Mes. Onze lessen zijn gebaseerd op het 8-voudige pad van Patanjali. Patanjali wordt beschouwd als de ‘vader’ van de yoga. De eerste en meest belangrijke vraag die zijn studenten hem stelden is: “Wat is yoga?” Meestal denkt men aan de asana’s (houdingen), maar dat is slechts een klein onderdeel van yoga. Het antwoord van Patanjali is:
“Yoga is het moment waarop de gedachte stopt”. Dat is het uiteindelijke doel van alle yoga-beoefening.

Het 8-voudige pad

Yoga geeft grote rust van binnen. Deze stappen gaan we samen met jou zetten. Je zult al snel merken dat het ‘stilleggen’ van de bewegingen van je gedachten niet iets is wat je zomaar even doet. Daarvoor heeft Patanjali het 8-voudige pad bedacht. Dat zijn 8 stappen om evenwichtiger in het leven te staan. Deze stappen zetten betekent stabiliteit verkrijgen en het gevoel van vrede ontwikkelen, waardoor we kunnen zeggen: “Dit is een goede ervaring”.

Opleidingen

Wij hebben de basisopleiding en de docentenopleiding gevolgd bij Ânchàhèe Yogatraingen Opmeer waar we nu ook de vervolgopleiding volgen. Verder hebben wij yoga nidra lessen gevolgd bij Diane Aben en Qi Qong bij het Lao Shan Centrum Nederland.

Loes & Connie

 

KvK 63598914

Banknr. NL43TRIO 0390990841

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren